Maszyna do rozklepywania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej priorytetem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w współzależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

http://sk.healthymode.eu/flexa-plus-new-liecivo-pre-choroby-klbov/

Prasa do kotletów znajduje użycie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w perspektywie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej liczb rozbitych plastrów w układzie bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w rozwoju godziny, przy czym ciało nie potrafi istnieć mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny jest daleko łatwa, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności nakładających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez klientów i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na kwalifikacji i doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku zwraca na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i szeroką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.